Podzim je tady a moje chuť na dlouho dušená masa (jako minule a předminule) je opět tady… Tentokrát jsem ulovil u Mr. Sváčka tři hezká jehněčí kolínka. Doma jsem z nich okrojil vrchní tuk, aby se trochu zmírnila typická příchuť jehněčího ve finálním pokrmu. Také jsem očistil cca dva centimetry kosti, při pečení se totiž maso hezky sveze až ke kloubu a typicky odhalí celou kost.
A dál už to bylo jednoduché. Zprudka opéct v litinovém kastrolu. Totéž udělat s kořenovou zeleninou a cibulí. Přidat čerstvé bylinky, lahev vína a šup s tím na pár hodin do trouby. Doporučuji nespěchat a péci pomalu. S Martinou jsme tentokrát trpělivě čekali asi pět hodin a troubu jsme rozpálili na cca stopadesát stupňů. Nakonec jsme jen zredukovali omáčku a pošťouchali k tomu pár brambor.
Dobrou chuť.