Když čekáte výjimečnou návštěvu, chcete je i výjimečně pohostit. Právě proto jsme se s Martinou rozhodli zopakovat naše nedávné „pomalé“ vaření a podělit se o ten báječný chuťový zážitek i s Honzou a Mončou. Recept byl obdobný jako posledně, inspirace v boeuf bourguignon je zřejmá – hovězí maso, domácí špek, cibule, kořenová zelenina, čerstvé bylinky a kvalitní červené víno. Naše umění jsme ale chtěli oproti minule trochu vyšperkovat, takže jsme manu připravili již večer a nechali vše společně pracovat v troubě přes noc, až do sobotního oběda.

Maso bylo tentokrát libové, ale volba správné teploty a samotná délka přípravy nakonec i tak vykouzlila rozpadající se poklad, který se jen rozplýval na jazyku. 2kg masa pro 4 osoby (které si ovšem několikrát přidali, viď Honzo) bylo překvapivě akorát, k mé radosti dokonce i jeden malý kousek zbyl. Do druhého dne ale nepřežil. Ještě ten den v noci jsem ho totiž musel sníst.

13 hodin v troubě

Jirka Ch

Bavím se focením a učím to ostatní. Podnikám změny, nosím motýlky a klasickou pánskou módu. Rukulíbám. Tenhle blog mně baví. Fotit!

Komentáře

  1. Tohle sem věšet??? A ještě v katalogové kvalitě snímků???? Sadisti… (nemá to chybu)…

Komentovat článek

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *