Podnícen nedávným kuchařským úspěchem jsem přemýšlel, co uvařím k sobotnímu obědu. Chtěl jsem určitě nějaké dobré maso, které je alespoň trochu dietní. Nakonec jsem vymyslel, že upeču králičí maso s nějakým kouskem vepřového. Hezky pomalu. Nespěchat. Jako minule.

 U dříve zmíněného páně Sváčka jsem pořídil králičí stehna a hezký kousek krkovičky. Ráno jsem vstal v osm hodin. Nakrájel trochu kořenové zeleniny; oboje maso omyl, osušil a přidal sůl, pepř, drcený kmín a všechno jsem hezky obalil v dijonské hořčici. Opatrně jsem vše naskládal do keramického pekáčku s poklicí a cca v půl deváté jsem vše dal do trouby, kterou jsem rozpálil na 200°C. Po cca 30 minutách jsem teplotu snížil na 140°C a až do jedné odpoledne, za občasného podlévání výpekem, zvolna pekl. Výsledek si musím pochválit. Králík nebyl vysušený, krkovička se skoro rozpadala na vlákna, ani nebyl potřeba nůž, a dijonská hořčice se zeleninou všechno výborně ochutila.

Nakonec uvařit pár brambor a vše opatrně přemístit na talíř.

Králík a krkovička na dijonské hořčici

Díky, nechali jsme si chutnat :-)

Jirka Ch

Bavím se focením a učím to ostatní. Podnikám změny, nosím motýlky a klasickou pánskou módu. Rukulíbám. Tenhle blog mně baví. Fotit!

Komentovat článek

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *