Tohle vaření byla úplná náhoda a velká improvizace bez jakéhokoliv receptu. Maso pocházelo jen tak obyčejně z Alberta. Byla to celkem hezky prorostlá krkovice s kostí. V celku. Cca 1,3 Kg. Hezkej macek.
Vůbec nic jsem s tou megakrkovicí nedělal. Večer jsem ji nasolil, opepřil, polil olejem a zabalil. Dopoledne jsme ji s Martinou zprudka opekli na velké pánvi ze všech stran. Předtím jsme kořenovou zeleninu podělali chvilku na pánvi (mrkev, řapíkatý celer) na slanině a přihodili houby od rodičů ze Šumavy. Vůně byla plná kuchyň!
Všechno jsme naskládali do kameninového pekáče s poklicí, zalili vývarem, a nechali v klidu odpočívat skoro 4 hodiny v troubě na 150°C. Posléze jsme zredukovali omáčku a pošťouchali k tomu brambory. Byla to koncentrované dobro. Růžové maso s plnou chutí zeleniny a hub, které se dalo krájet vidličkou. Nemělo to chybu!
A ještě k tomu jsem si opět vyzkoušel focení s Fuji X100.
Zdravím. Podlili vývarem? Z čeho? Děkuji :)
Tondo, použili jsme klasický hovězí vývar.